Laat het ons weten

Wij helpen u graag verder op weg

 

 

Rustpunt

Als u bent opgenomen in het ziekenhuis, krijgt u te maken met allerlei emoties en vragen. Soms is het dan welkom om naar een rustige plek te gaan en even op adem te komen. Vandaar dat de Dienst Geestelijke Verzorging in nauwe samenwerking met het e-health team van het Bravis dit Rustpunt heeft ontwikkeld. U kunt hier een virtuele kaars plaatsen en een wens delen. Je vindt in deze stilteruimte teksten, meditaties, muziek en afbeeldingen van inspirerende kunstwerken.

Het digitale Rustpunt is een plek geworden waar rust centraal staat. In de ruimte kan men kiezen uit diverse thema’s: hoop, troost, kracht, verdriet en vieren, met bijbehorende beelden en teksten. We hopen dat u in deze ruimte vindt wat u zoekt of nodig heeft: rust en inspiratie. Om daarna weer verder te kunnen met alles wat er op uw levenspad komt.

U bent altijd welkom!

 • Duisternis kan geen duisternis verdrijven, enkel het licht is daartoe in staat

  Martin Luther King
 • Geluk is nodig voor het lichaam, verdriet ontwikkelt onze geestelijke kracht

  Marcel Proust
 • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

  Pipi Langkous
 • Wanneer luisteren om te reageren, overgaat in luisteren om te begrijpen, ontstaat er echt contact

  Johan Bruning

Kunnen wij u helpen ?

Gesprek

Waar kan het gesprek over gaan? Over alles wat u nu bezighoudt of waar u zich zorgen over maakt. Vanzelfsprekend kunt u hierbij vrijuit spreken. We gaan zorgvuldig om met wat u in vertrouwen vertelt. Uiteraard mag u hierbij altijd rekenen op respect voor uw eigen levensbeschouwing.

Rituelen

Ook kunnen wij helpen met rituelen rond bijzondere momenten. Zoals bidden, zegenen en andere rituelen bij vreugde en verdriet. Daarnaast kunnen we voor u contact leggen met iemand van uw eigen religieuze achtergrond

Contact

Wilt u, als patiënt van het Bravis ziekenhuis of naaste van een patiënt graag een gesprek met een van de geestelijk verzorgers, dan kunt met een van hen een contact opnemen:

Voor dringende situaties buiten kantoortijden kunt u een geestelijk verzorger laten oproepen via de receptie of contact opnemen via het algemeen telefoonnummer van het ziekenhuis 088 - 70 68 000.

Aangenaam kennis te maken

 • Harold Stallaert

  Harold Stallaert

  Geestelijk verzorger

  e: h.stallaert@bravis.nl

 • Mary Zopfi- de Bruijn

  Mary Zopfi- de Bruijn

  Geestelijk verzorger

  e: mar.debruijn@bravis.nl

 • Eveline Post

  Eveline Post

  geestelijk verzorger

  e: em.post@bravis.nl

Heeft u een vraag aan ons?

Colofon

Bravis Rustpunt is de online meditatieve ruimte van het Bravis Ziekenhuis. NB: deze website is voortdurend in ontwikkeling.

Vormgeving: Studio Ibizz

Redactie, beheer en content: Dienst Geestelijke Verzorging Bravis Ziekenhuis

Beeldmateriaal: Drukkerij Vorm&Beeld, Piets Althuis, John van den Berg, Sonja Doomen - ten Have, e.a.*

Audio: Meditaties ingesproken door Beatrijs Hofland, script gebaseerd op: -Leven in aandacht, -NLP academie,-Thich Nhat Hanh, Spirituele zorg programma

Realisatie: BravE e-health

Communicatie: afdeling Communicatie Bravis

*Disclaimer (beeld-)materiaal

De samenstellers van deze site hebben datgene gedaan wat redelijkerwijs van haar kan worden gevergd om de rechten van de auteursrechthebbende op de beelden te regelen volgens de wettelijke bepalingen. Degenen die menen rechten te kunnen doen gelden, kunnen zich alsnog tot de de samenstellers van deze website wenden. Graag nemen wij dan de juiste bronvermelding over. Uiteraard zullen wij op verzoek zo snel mogelijk informatie en beeldmateriaal verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Auteursrechten

Op alle op de site aanwezige informatie alsmede beelden rust auteursrecht. Het is niet toegestaan deze informatie over te nemen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Dienst Geestelijke Verzorging Bravis. U kunt contact opnemen met hen voor nadere informatie over het gebruik van het materiaal. Zie de contactgegevens van de geestelijk verzorgers onder "contact".

Wij danken mevr. B. Hofland voor de idee, uitwerking en bijdragen aan teksten en meditaties.