Gedichten
Geplaatst op

Wie wil mij zien?

Wie wil mij zien,

wie wil mij horen?

Wie kan mij zeggen wat ik moet?

Wat als ik me vertoon,

mijn woorden deel.

Wat als ik jou als vriend begroet.

Zal je voorzichtig met mij zijn,

laat je mij dan in mijn waarde?

Wat als ik iets van jou zou vragen,

zeg je dan of dit je bezwaarde?

 

Laat me stil bij je zitten

dat is alles wat ik vraag.

Gewoon even bij je horen:

niet alleen zijn, niet vandaag.

 

Wat moet ik nou?

doe ik het goed,

ook in jou ogen?

Als ik nou helemaal niet lastig ben

mag ik dan bij je zijn?

Wil je me dan gedogen?

 

© Emmy Davids, uit de bundel: In licht en bij donker, 2017

Kunnen wij u helpen?

Er verandert wellicht veel in uw leven als u of uw naaste ziek is of opgenomen wordt. Het kan dan welkom zijn met iemand in gesprek te gaan. De geestelijk verzorgers van het Bravis ziekenhuis bieden u graag een luisterend oor. Samen met u zoeken we in gesprek of ritueel naar een begaanbare weg.