Gedichten
Geplaatst op

Waar onze herinneringen wonen

Ergens in het achterland,

achter de stappen in het gras,

over rivieren van verlangen,

daar moet wonen wat eerst was.

 

Achter de wisseling van de dagen,

verborgen achter bergen van jaren

en nachten die het al vervagen;

daar is ook wie wij vroeger waren.

 

Waar niemand de weg kan kennen

want ik was de enige die daar was.

O, had ik toen toch maar geweten 

dat het allemaal eenmalig was

 

Wij kunnen nooit meer komen waar

herinneringen liggen, die ook van mij.

Maar in gedachten zoek ik ze steeds:

en soms ben ik er heel dicht bij. 

 

Emmy Davids in de bundel: In licht en bij donker

Kunnen wij u helpen?

Er verandert wellicht veel in uw leven als u of uw naaste ziek is of opgenomen wordt. Het kan dan welkom zijn met iemand in gesprek te gaan. De geestelijk verzorgers van het Bravis ziekenhuis bieden u graag een luisterend oor. Samen met u zoeken we in gesprek of ritueel naar een begaanbare weg.