Troost
Geplaatst op

Schuilplaats

Een plaats om te schuilen – als het regent. Als je niet verder kunt op de weg die je zo dapper was ingeslagen. Een schuilplaats als het onweert en dondert in de verte. Een veilige plek waar de wereld even buiten blijft. Soms heb je in je leven dat heel erg nodig.

‘Laten we schuilen, tegen de regen. Tegen de regen en tegen de kou. Zo’n regenbui daar kan ik best wel tegen, maar liever schuil ik nou met jou’.

Bij het schrijven van deze tekst bleef dit kinderliedje in mijn hoofd rondzingen. Dat gevoel van geborgenheid, van liever samen zijn. Schuilen doe  je het liefst niet alleen. Samen schuilen tegen de regen, onder een afdakje, met een onbekende, dat kan een gevoel van verbondenheid geven. 

Even met elkaar de tegenwind trotseren, tot je weet: nu is de bui (deze bui) over. Nu kan ik weer verder.

Schuilen tegen wat je overkomt, kan ademruimte bieden. Even opademen, om je heen kijken en weten: ook deze bui gaat weer voorbij. En in de tussentijd hoop ik van harte dat u een schuilplaats vindt om het, samen met iemand die u nabij is, uit te houden. Tot de zon weer doorbreekt.


 

Kunnen wij u helpen?

Er verandert wellicht veel in uw leven als u of uw naaste ziek is of opgenomen wordt. Het kan dan welkom zijn met iemand in gesprek te gaan. De geestelijk verzorgers van het Bravis ziekenhuis bieden u graag een luisterend oor. Samen met u zoeken we in gesprek of ritueel naar een begaanbare weg.