Hoop
Geplaatst op

Opgeraapt

De herfst is nu echt een feit. Beetje bij beetje veranderen bladeren van bomen en struiken in rood, geel, bruin... Uiteindelijk verliezen de takken hun bladeren en niet te vergeten zijn er de vruchten die zich in de loop van de seizoenen hebben gevormd. De grond onder de bomen ligt bezaaid met afgevallen bladeren, eikeltjes, hazelnoten, kastanjes tam of wild…. Wat kan het mooi zijn om die veelkleurigheid aan bladeren en veelvormigheid aan vruchten op te rapen, te verzamelen en binnenshuis een zichtbaar plekje te geven.                                         

Zomaar opgeraapt en in beeld gekomen. In zekere zin komen ze in een nieuwe rol, een andere bestemming, maar (opnieuw) waardevol en van betekenis.                                                                                                                               Een mensenleven kent ook diverse seizoenen met elk een eigenheid en individueel verschil.  Als u hier opgenomen bent, kan het een beetje herfstachtig voelen alsof u verdord bent geraakt, de fut eruit is. Een ‘herfstperiode’ kan zich op allerlei manieren manifesteren. Voor de een als voorbereiding op een winter die nooit meer in een voorjaar overgaat, maar voor de ander wellicht een periode van rust, herstel die het mogelijk maakt om een nieuwe start, een doorstart voor langere- of kortere levenstijd te mogen ervaren. Hoe dan ook, u mag zichtbaar zijn. Verdord, vergeeld, het maakt niet uit hoe u er uit ziet of aan toe bent. Gezien zijn, niet slechts een klein stukje, maar helemaal, vanbinnen, van buiten. En dan, opgeraapt worden: een arm om de schouder, een vriendelijk woord, dat bezoekje of telefoontje, een nieuwe kans. Kortom….     U mag er zijn!!

Kunnen wij u helpen?

Er verandert wellicht veel in uw leven als u of uw naaste ziek is of opgenomen wordt. Het kan dan welkom zijn met iemand in gesprek te gaan. De geestelijk verzorgers van het Bravis ziekenhuis bieden u graag een luisterend oor. Samen met u zoeken we in gesprek of ritueel naar een begaanbare weg.