Hoop
Geplaatst op

Zorg met lef

Lef, het is een van de waarden die het Bravis Ziekenhuis voor z’n beleid heeft uitgekozen. Het eerste waar de meeste mensen aan zullen denken bij het woordje ‘lef’ is vast iets als ‘moed’. ‘Heb het lef eens!’ betekent dan ‘durf het maar eens’, of ‘waar haal je de moed vandaan?’

Daarom lijkt het me ook een mooie keus om lef als een van de pijlers onder je beleid te kiezen. Je hebt als ziekenhuis blijkbaar de moed om met vertrouwen het hoofd te bieden aan een toekomst die in zorgland allesbehalve zeker is!

En van lef getuigt het als je als ziekenhuis op je website niet alleen succesverhalen durft te zetten, maar ook verhalen waar je minder trots mee voor de dag kunt komen. Geen successtory’s maar wel verhalen waar je van kunt leren. En voor leren heb je nu eenmaal lef nodig.

Maar lef heeft ook nog een andere kant.

Het woord komt uit het Hebreeuws, de taal waar een deel van de bijbel oorspronkelijk in is geschreven. In die taal betekent het eigenlijk ‘hart’.

En ook dat hoort wat mij betreft net zo goed bij de kernwaarden van een ziekenhuis. Want is de beste zorg niet die zorg die vanuit het hart, dus letterlijk van harte wordt gegeven? Zorg die gegeven wordt door mensen die doorhebben dat in een ziekenhuis niet alleen het lichaam, maar ook hart en ziel goede zorg nodig hebben? Die beseffen dat helen iets anders is dan genezen, maar zeker niet minder belangrijk?

Lef, moed én hart, ik hoop dat het ziekenhuis deze waarde waar zal blijven maken, want zorg met lef, het kon slechter! En het is zulke zorg die ik u van harte toewens. Vanuit mijn lef dus…

Je moet lef hebben om je hart te volgen...


 

Kunnen wij u helpen?

Er verandert wellicht veel in uw leven als u of uw naaste ziek is of opgenomen wordt. Het kan dan welkom zijn met iemand in gesprek te gaan. De geestelijk verzorgers van het Bravis ziekenhuis bieden u graag een luisterend oor. Samen met u zoeken we in gesprek of ritueel naar een begaanbare weg.