Troost
Geplaatst op

Het was goed...?

Uit: Als alles duister is (2002)

Een mens is toch waarlijk

niet meer dan een stofje

op de hand dat je wegblaast.

Mijn levensdagen, God,

hoe zijn ze geweest,

hoe worden ze bevonden

in uw ogen?

Een gekke verjaardag is het

wanneer je weet

dat het je laatste is.

Het duizelt me,

de jaren die ik gekregen heb

tuimelen over me heen.

Dat ik in de dagen

die mij nog resten

steeds meer leer zeggen

'het was goed'.

Ondanks alles, 'het was goed'.

Dat U de garantie van dat goede bent,

mijn borg en mijn toevlucht.

Kunnen wij u helpen?

Er verandert wellicht veel in uw leven als u of uw naaste ziek is of opgenomen wordt. Het kan dan welkom zijn met iemand in gesprek te gaan. De geestelijk verzorgers van het Bravis ziekenhuis bieden u graag een luisterend oor. Samen met u zoeken we in gesprek of ritueel naar een begaanbare weg.